Project

Energie in Mariahoeve

Onderwerpen:

  • Schone energie voor iedereen
    Kom erachter wat schone energie is. Krijg grip op jouw energiekosten en ontdek hoe je slimmer en duurzamer boodschappen en kleding kunt kopen.

 

  • Energiebesparingsaanpak in jouw wijk
    Alles over besparen in jouw wijk en hoe je daarbij hulp kunt krijgen.

 

  • Met energie aan de slag
    De energiecoach vertelt je hoe. Wat ga jij doen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Energie in de wijk

Sinds 2021 heeft 10% van de huishoudens in Nederland een te hoge energierekening ten opzichte van hun inkomen. Naast de energiearmoede vraagt de energietransitie veel van deze huishoudens.

Ze moeten verduurzamen maar weten niet hoe, maken weinig of geen gebruik van de bestaande regelingen en zijn in veel gevallen afhankelijk van de woningcorporaties.

Met de training ondersteunen we deze huishoudens. Met handvatten, tips en tools gaan we tijdens deze training hiermee aan de slag. De deelnemers leren waar ze grip op hebben, invloed op kunnen uitoefenen en keuzes in kunnen maken in de huidige situatie van de stijgende/ hoge energiekosten.

Hiernaast vraagt ook de energietransitie om begrip en gedragsverandering van de mensen. Hoe kun je minder en schonere energie gebruiken.

Dit zorgt voor economische voordelen en het zorgt voor draagvlak om de energietransitie in eigen huis en wijk uit te voeren.

De training ‘Energie in de wijk’ bestaat uit 3 bijeenkomsten.

Samen met:

  
Agenda